tiistai 20. heinäkuuta 2010

Laukkuja, laukkuja, laukkuja!

Olen suunnitellut pöytälaatikkoon erilaisia käsi-, olka- ja iltalaukkumalleja ja nyt olen päässyt niiden toteuttamisvaiheeseen.

Iltalaukku tässä ensimmäisenä. Koristeena käytin jomman kumman mummon virkkaamaa pitsiliinaa. Pääsipä hyötykäyttöön ja muiden ihasteltavaksi viimeinkin! Laukku on vuoritettu ja tuettu huopakovikkeilla niin, että varmasti pysyy muodossaan käytöstä toiseen. On siis oikeasti jäykkä seinämiltään.


Tätä mallia olin kokeillut jo aikaisemmin vähän huonommalla onnella materiaalin suhteen, mutta tämä näytti toimivan mainiosti. Pidän itse henk.koht. tästä mallista kovasti. Myös tämä laukku on kovitettu monikerroin, ettei ala roikkua suurenkaan tavaramäärän painosta.Tämä on se kappale, missä materiaalivalinta ei oikein osunut nappiin. Ensinnäkin kovikekangas oli kiinnitettynä lähes kartonkimaista ja toisekseen, päällikangas oli liian ohutta kyseiselle kovikkeelle, joten kaikki pienetkin taitokset ja rypyt näkyy todella selvästi. Antaahan se tosin laukulle tietynlaista "vintage"- tai "army"-henkeä, josta joku voi tykätäkin.


Tämä on koottu Kelliksen vanhan tuvan aarteista: pieni pala jostain jäänyttä dupion-silkkiä, isun (eli isän äidin) virkkaamaa lakanapitsiä ja vuorikankaana peruslakanakangasta. Rivat ostin askarteluliikkeestä. 


Kaikki harmaat laukut (paitsi iltalaukku) näyttävät sisäpuoleltaan tällaiselta. Myös vuori on tuota kirkkaan väristä kangasta.

1 kommentti:

  1. Suloinen laukku pitsiliinoineen. Mekkosi ovat naisellisia ja kevyitä kuin perhonen.http://neulemuistio.vuodatus.net

    VastaaPoista