lauantai 28. elokuuta 2010

Kirjomuksia

Noh, tämän kuvan ei pitänyt tulla päällimäiseksi, mutta en vielä hallitse näitä bloggerin kuvanlisäyskikkoja, olkoon nyt sitten näin.

Sain ompelukoneen jo muutama viikko sitten, mutta kirjontaohjelma, mikä vapauttaa käyttämään mitä tahansa kuvaa kirjontakuvana saapui vasta toissapäivänä. Tapani mukaan päädyin aloittamaan opettelun vaikeimmasta mahdollisesta, eli valokuvasta ja vieläpä elukasta. En ole lopputulokseen kovin tyytyväinen, lähinnä värien osalta. Ohjelma kyllä valitsi paremmin toisiinsa sointuvat värit, mutta käytti (mielestäni) omituisia vaaleanpunaisia ja mintunvihreitä, enkä suostunut käyttämään suositeltuja. Olisi pitänyt uskoa vaan. Kone ruksutti kuvaa kolme tuntia, kuva on noin postikortin kokoinen.


Tämän tein äsken, kun olin jo lähes kiukustunut ja tuskastunut siihen, ettei kaikki toimi tai onnistu HETI kuin ammattilaiselta konsanaan. Yritin jo eilen illalla kirjoa tätä kuvaa vanhaan punaiseen t-paitaani, mutta päädyin saamaan paitaan vain reiän. Jotain opittavaa siinäkin. Todella venyvään kankaaseen täytynee jatkossa liimata taakse paksu tukikangas pois revittävän sijasta. Tiedostan asian, että valitettavasti aku- tai repelaukkuja tai -pusseja ei voi tekijänoikeuksiin vedoten juurikaan myydä eteenpäin. Harmi. Tykkään kuvasta paljonkin.


Plaapussi syntyi päläpussin pikkusiskoksi. Ei ehkä ihan isosiskonsa veroinen mielenkiintoisuudessa, mutta tykkään kuitenkin tästäkin. Kankaana on käytetty jotain Eurokankaan poistoalennuksessa ollutta verhoilukangasta, eli on aika jäykkää materiaalia. Neppari jälleen kiinnittämässä. Ensi viikon tehtäväksi otan etsiä kaupasta pieniä magneetin paloja, mitkä voisi ommella kankaan sisälle pussin suuhun. Näin kiinnitysmekanismi ei vahingossakaan naarmuta esimerkiksi puhelimen näyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti